Algemeen

Het onderhoud van de parketvloer is vrij simpel. Er zijn 3 manieren om jouw olie of hardwax olie parketvloer er weer mooi uit te laten zien.

Doorgaans heeft een houten vloer weinig onderhoud nodig. Om de vloer stofvrij te houden kan je met stofwisdoekjes de vloer afnemen. Gebruik zeker geen bezem met harde borstels, deze kunnen krassen veroorzaken.

Onderhoudsartikelen zijn uiteraard  te vinden op onze webshop.

Bescherming

Gebruik voor de parketvloer ook vilt voor onder stoelen en de rest van de meubels, maak deze ook regelmatig schoon zodat het door opname van stof en zand geen schuurpapier wordt, voor onder een bureaustoel is het beter om een parket saver te leggen.

Cleaner

Je vloer is afgewerkt met een oliebehandeling. Gebruik hiervoor het beste onderhoud de de Saicos Wash Care. Hiermee kan normale verontreiniging op alle wisbare oppervlaktes zacht, grondig en streepvrij worden verwijderd.    Voeg het Saicos Ecoline Wash Care concentraat aan het dweilwater toe (ca 3 dopjes op 5L water). Let erop dat de wisdoek zorgvuldig word uitgewrongen om zo licht vochtig schoon te maken. Indien nodig wis droog na.

Intensief reiniger

Ecoline Magic cleaner reinigt snel en intensief alle sterk verontreinigd en lelijk geworden oppervlaktes. Verdun 1:10 met water en verdeel gelijkmatig met een wisser of doek over de vloer.

Laat ca 5-20 minuten inwerken. Veeg losgekomen vuil grondig met een vochtige wisser of wisdoek op. Wis de vloer 2-3 keer met water vochtig schoon. Wis droog na. Behandel de vloer na volledige droging met Saicos Ecoline Wax Care.

Opfrissen en onderhoud:

Vooral aan te raden in loopgebieden bij deuren en onder tafels: Saicos Ecoline Wax care.

Reinig het oppervlakte voor gebruik met de Ecoline Wash Care. Voor het moeiteloos verwijderen van vlekken en het opfrissen van alle geoliede houten oppervlaktes. Giet eenvoudigweg 1 dop Ecoline Wax Care op de grond (voor ca. 2m2) en wrijf deze gelijkmatig met een doek in. Er ontstaan geen zichtbare aanzetten.

Gebruik nooit een harde nylon dweil of een schurend poetsmiddel. Deze beschadigen het oppervlak.

Onderhoud

Saicos Wax care

23.39

Reparatie en renovatie van de beschermlaag:

Wij raden voor zeer versleten oppervlaktes onze Saicos Premium Hardwax oil aan om de oorspronkelijke kernmerken van jouw vloer weer te herstellen. Verwijder vuil van de beschadigde oppervlaktes met Ecoline Magic cleaner en schuur de oppervlaktes voorzichtig met een zwarte pad of slijpnet. Breng vervolgendse de hardwax olie 1 – 2 keer gelijkmatig dun aan met een roller.