Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen.
Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons altijd bereiken via:
E-mail: info@selectvloeren.nl
Telefoon: 023-525 94 44
Of via ons contactformulier
Om de prijs van ons parket zo laag mogelijk te houden hebben wij in ons businessmodel besloten om ons grotendeels te richten op de webshop als verkoopkanaal en dus geen complete showroom op te zetten.
Het houden van een complete showroom zorgt ervoor dat de prijzen van de producten omhoog zouden moeten en dat past niet binnen onze visie. Tegelijkertijd begrijpen wij dat het lastig is om een vloer van een foto te kiezen.
Daarom sturen wij je gratis maximaal drie samples per adres op, zodat je toch de vloer kan bekijken. Handig, want zo kan je direct zien of de kleur wel bij jouw meubels of verf past.
Mocht je toch willen langskomen om ons aanbod te bekijken neem dan contact op, zodat wij de nodige tijd voor je kunnen vrijmaken.
Na de aankoop van de nieuwe houten vloer ontvangt je per mail de leginstructies
Wij vragen een bijdrage van maximaal €100,00 euro voor het transport, ongeacht het aantal pakketten.
De reële verzendkosten zijn natuurlijk veel hoger, maar wij investeren graag in goede service en levering. Lees meer over de bezorgingen.
Als je ervoor gekozen hebt om jouw bestelling te komen ophalen, dan is dit bij de Haarlemse Houthandel in Haarlem (Nijverheidsweg 25 B/C 2031CN Haarlem).
Je krijgt van ons eerst een telefoontje of een e-mail om te melden dat je bestelling klaar staat. Pas daarna kan je op elk gewenst moment langskomen van: ma – vr van 08.00 uur – 17.00 uur.
Jazeker. Parketvloeren bestaan voor het grootste gedeelte uit ‘echt hout’. Een eigenschap van hout is dat het ‘werkt’ Dat wil zeggen dat het hout uit kan zetten bij vocht en warme temperaturen, maar ook weer krimpt bij lage temperaturen.
Wanneer deze vloeren zwevend gelegd worden (dus niet verlijmd op de ondergrond) is het extra belangrijk om de vloer de ruimte te geven die het nodig heeft om te kunnen werken. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je vloer onder spanning komt te staan en er vloerdelen omhoog gaan staan en dat zou zonde zijn!
De afstand tussen de vloer en wand en alle vaste elementen moet zo’n 10 milimeter bedragen. Het ‘gat’ dat ontstaat kan je netjes afwerken met (plak)plinten.
Het zwevend leggen van een houten vloer houdt in dat de vloer niet vast komt te zitten aan de vaste vloer (bijvoorbeeld de cementdekvloer of vloerdelen) waar de houten vloer op gelegd wordt.
De normale opbouw van een zwevende vloer is de vaste vloer met daarop een ondervloer, deze zorgt dat de vloer geëgaliseerd en het loopgeluid gereduceerd wordt. Omdat bij het leggen ook vaak lijm gebruikt wordt kan dit nog wel eens verwarring opleveren.
De lijm (nadenlijm) bij een zwevende vloer wordt gebruikt om het mes en groef aan elkaar te verbinden, zodat de houten vloer een grote zevende plaat wordt. Hiermee worden naden vermeden.
Voordelen van zwevend leggen:
- Het is vaak goedkoper qua materialen en eventuele legkosten als je de vloer door een parketteur laat leggen.
- Indien er besloten wordt voor zelf leggen is zwevend makkelijker te leggen.
- Een zwevende parketvloer, is eventueel weer te verwijderen om bijvoorbeeld met een verhuizing mee te nemen.
- Er kan met speciale ondervloeren een geluidsreductie worden gerealiseerd wat verplicht is in sommige appartementen.
Nadelen van zwevend leggen:
- Een dekvloer waarop een houten vloer zwevend gelegd wordt is vaak niet 100% vlak, en is zelfs met een ondervloer die bedoeld is om een vloer uit te vlakken wordt dit niet altijd helemaal opgelost. Dan kan het zijn dat bij een zwevende vloer er beweging in een vloer blijft zitten. Bij een kuil van een paar millimeter zakt de vloer en dat kan vervelend voelen. Dit komt voornamelijk voor bij oudere huizen die nog vloerdelen hebben liggen.
- Bij een te lichte vloer qua gewicht kan zich een probleem voordoen bij de seizoenswisselingen. In de winter wordt door de CV de lucht in huis droog gestookt hierdoor krimpt een vloer. Als in de lente en zomer de ramen en deuren weer opengaan en er wordt niet meer gestookt, komt er weer meer vocht in huis waardoor de vloer weer uit gaat zetten. Hierdoor kan het zijn dat de houten vloer zich weer moet zetten en tijdelijk niet overal de ondervloer raakt waardoor de vloer wat wiebelig en los aanvoelt.
Tip: Bij een zwevende vloer is het beter om een zo zwaar mogelijke vloer te kopen. Hoe zwaarder de vloer des te minder problemen krijg je bij de nadelen van zwevend leggen. Omdat een zware vloer door zijn eigen gewicht zich zet in de eventuele kuilen cq bulten en bij seizoenswisselingen te zwaar is om los te komen van de ondervloer. Een zware vloer weegt meer dan 12kg per m2 hieronder valt de multiplank. Een dunnere vloer kan uit kwaliteit oogpunt beter verlijmd gelegd worden
Een houten vloer die verlijmd wordt gelegd, wordt direct op de ondervloer geplakt met lijm. De ondervloer is dan wel anders dan bij een zwevende vloer. Wanneer de vloer direct verlijmd wordt op de ordervloer dient deze vlak te zijn.
Onze patroonvloeren kunnen uitsluitend verlijmd gelegd worden. Tevens is deze manier van leggen de (enige) oplossing voor vloeren met vloerverwarming; de warmte kan zo beter doorgelaten worden. Een verlijmde vloer werkt ook veel minder. Hierdoor onstaan er minder oneffenheden in de houten vloer, maar ook de plinten zullen minder snel omhoog geduwd worden of laten minder snel los.
Als de vloer vol verlijmd wordt neemt het loopgeluid en het kraken van de vloer sterk af.
Een nadeel van het verlijmen van een houten vloer is, dat deze niet meer zo makkelijk los te halen is zonder schade. Wanneer je dus besluit om de houten vloer er tijdelijk in te leggen en bij een verhuizing mee te nemen, dan is verlijmen geen goede keus. Bij het uithalen van een verlijmde houten vloer, zal er altijd schade optreden aan de vloerdelen.